W tym roku Sylwester w ForRest będzie iście francuski. Na naszych gości czeka wyśmienita zabawa w rytm CanCan a także pyszne francuskie menu.
Tradycja witania Nowego Roku i żegnania poprzedniego sięga czasów starożytnych. W międzyczasie powstała chrześcijańska legenda świętowania Sylwestra na cześć papieża Sylwestra II. Legenda głosi jakoby za jego panowania, w nocy z 999 na 1000 rok, miał zostać uwolniony z lochów Watykanu smok Lewiatan, który zniszczy istniejącą cywilizację. Tak się jednak nie stało, a przerażeni wcześniej przepowiednią ludzie wybiegli na ulice z radością świętując Nowy Rok. Z tej okazji papież Sylwester II jako pierwszy udzielił błogosławieństwa „Urbi et Orbi – Miastu i Światu”.
Jeszcze do niedawna w noc sylwestrową strzelano z bicza, aby przegonić Stary Rok. Obecnie świętuje się strzelając korkami od szampana i pijąc toast, a na nocnym niebie rozbłyskują sztuczne ognie. Jest zabawa, radość, tańce i dużo przyjacielskiej atmosfery. Tej nie zabraknie również u nas. W ForRest szykujemy dla swoich gości dużo atrakcji i wyśmienitą kuchnię.
Sylwester w hotelu ForRest
Dziś bardzo popularnym zwyczajem jest organizowanie tematycznych zabaw sylwestrowych. Ludzie z chęcią uczestniczą w imprezach przebieranych lub związanych z motywem kulinarnym. My również szykujemy w ten dzień moc atrakcji. Przeniesiemy się do świata kabaretu, operetek, akrobatycznych figur tanecznych i teatralnych strojów. Sylwester w rytm CanCan to francuska specjalność, nie zabraknie oczywiście menu w stylu francuskim.
Co na Was czeka w ForRest?
Zapewniamy moc atrakcji: pokazy taneczne i zabawy z grupą artystyczną (CanCan wykonany przez profesjonalne tancerki), ściankę fotograficzną, DJ’a-prezentera muzycznego, wyśmienite menu w stylu francuskim (ciepła kolacja, bufet ciepły i zimny), toast o 24:00, sztuczne ognie, konkursy i niespodzianki.
MENU SYLWESTROWE:
Przystawka:
Foie Gras – Pasztet z gęsich wątróbek serwowany na konfiturze z czerwonej porzeczki
Zupa:
Francuska zupa cebulowa
Danie główne:
Kaczka z rydzami serwowana na puree z selera z pieczonymi kasztanami
Deser:
Vol-au-vent z orzechami, daktylami i kremem bezowym
Bufet ciepły:
Kurczak w cytrynach / Perliczki duszone figami / Polędwica wieprzowa w cieście z grzybami / Małże w białym winie / Vol-au-vent ze szpinakiem i łososiem / Ratatouille – smażone warzywa w ziołach prowansalskich
Bufet zimny:
Sałatka z krewetkami na cykorii / Ostrygi / Roladki z wędzonego łososia / Tartaletki z tuńczykiem i oliwkami / Wątróbka z kurczaka na rukoli z sosem wiśniowym / Tartaletki z łososia z kaparami / Paszteciki z orzechami pecan / Jajka przepiórcze z kawiorem / Szparagi zapiekane z szynką w cieście francuskim / Patera przekąsek: Muffinki z ciasta francuskiego z camembertem, oliwkami, szynką dojrzewającą * Ślimaki z łososiem wędzonym i wasabi * Grzanki z serem brie, szynką i żurawiną * Francuskie rogaliki z grzybami i serem kozim
Danie ciepłe po północy:
Pikantne ragout z dziczyzny z piklami
Napoje:
Bezalkoholowe bezlimitu
Alkohol: 0,5l wódki bądź butelka wina na parę
Przywitajmy wspólnie Nowy Rok!
Serdecznie zapraszamy do zapisów
Cena: do końca listopada 680,00 zł, potem 750,00 zł
Kontakt:
m.postel@for-rest
604 100 457