+48 795 442 384
Rezerwacja Online
Rezerwacja

Wiosną pragniemy promieni słonecznych, świeżości i nowych doznań. To wszystko postanowiliśmy przekazać naszym gościom w wiosennym menu.

Obiadowe menu wiosenne to dania pełne lekkości i ciepłego powiewu nowości. Chcąc tchnąć w naszych gości trochę zielonej energii wybraliśmy składniki, które zadowolą każde podniebienie. Jak na odwilż przystało będzie smacznie, beztrosko i radośnie.

W nowym sezonie jako starter polecamy zupę wiosenną przygotowaną z młodych warzyw. Po zimowych monotonnych miesiącach ta propozycja ucieszy każdego smakosza spragnionego kolorów. Miłośników mięsa zachęcamy do spróbowania ragout z cielęciny w towarzystwie wzmacniającego smak sosu estragonowego. Białe szparagi wprowadzają do dania wiosenny klimat i świetnie współgrają z delikatną cielęciną. Surówka z kukurydzy, papryki i cebuli uzupełni pozimowe niedobory witamin.

Sezon wiosenny niewątpliwie zwiastuje młoda kapusta – to właśnie w nią zawinęliśmy rozpływające się w ustach mięso. Za zachwycającym wyglądem gołąbków idzie zdecydowanie ich smak. Całość kompozycji dopełnia sos pieczarkowy.

Dla gości lubiących nowe ciekawe smaki przygotowaliśmy pierożki rakowe. Cienkie ciasto zostawia smakowe pole do popisu niecodziennemu nadzieniu rakowemu. Dodatek nowalijek w postaci roszponki i rzodkwi w połączeniu z prażonym makiem rozbudzi wyobraźnię każdego.

Menu dostępne jest od 10 kwietnia. Smacznego!

MENU_SEZONOWE_FORREST

Restauracja ForRest jest do dyspozycji naszych Gości w każdym dniu tygodnia. Zapraszamy również w poniedziałki! Sprawdź inne propozycje w naszym menu.

Wróć do góry - Forrest