+48 795 442 384
Rezerwacja Online
Rezerwacja

Drodzy Goście,

Bezpieczeństwo i dobre samopoczucie naszych Gości jest dla nas największą wartością.
W związku z sytuacją epidemiczną w Polsce wprowadziliśmy dodatkowe zasady bezpieczeństwa i higieny, które pozwolą cieszyć się Państwu bezpiecznym i spokojnym pobytem w ForRest Hotel & Restaurant.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi zasadami.

Zasady bezpieczeństwa i higieny
w ForRest Hotel & Restaurant
w związku z prewencją przed covid-19

 

Recepcja

Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość

Wyznaczyliśmy miejsca do zatrzymania się osób oczekujących na obsługę recepcji w odległościach co 2 metry

Czas obsługi Gości ograniczyliśmy do minimum, zachowując przy tym kompleksową obsługę klienta

Pracownicy recepcji obsługują Gości w maseczkach ochronnych

Zapewniamy nieograniczony dostęp do środków dezynfekujących dla Gości:
przed głównym wejściem do hotelu, w recepcji hotelowej, w toaletach publicznych

Zachęcamy Gości do dezynfekcji rąk przed rozpoczęciem procesu meldunku

Umożliwiliśmy naszym Gościom zakup maseczek w recepcji hotelowej

Regularnie dezynfekujemy blat recepcji, telefony, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne

Osoby niezameldowane w pokoju mają bezwzględny zakaz przebywania w hotelu

Zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych, terminale dezynfekujemy po każdym użyciu

Po każdym wymeldowaniu Gościa dezynfekujemy karty/ klucze do pokoi

Codzienne wietrzymy i dezynfekujemy całą przestrzeń recepcji hotelowej

 

Pokoje

Każdy pokój hotelowy jest generalnie sprzątany i dezynfekowany po wyjeździe Gości

Kierując się bezpieczeństwem personelu sprzątającego, pokój po wymeldowaniu Gości będzie sprzątany w miarę możliwości dobę późnej

Posiadamy własną pralnię, zapewniając naszym Gościom pranie bielizny hotelowej (prześcieradeł, poszewek, poszew, ręczników i dywaników łazienkowych) w temperaturze powyżej 60°C z odpowiednim detergentem.

Nasze procedury higieniczne przewidują dodatkowe dezynfekowanie ściśle określonych powierzchni i przedmiotów,
które mogą być najczęściej dotykane w przestrzeni pokoju, takie jak np.: klamki, uchwyty, włączniki, piloty TV, armatura łazienkowa, itp.

Wietrzymy pokoje hotelowe po każdym pobycie przez co najmniej 120 minut

Pracownicy sprzątający pokój są wyposażeni w maseczki ochronne i rękawice jednorazowe, które są utylizowane po zakończeniu sprzątania
​danego pokoju

W trosce o bezpieczeństwo, usunęliśmy z pokoi zbędne przedmioty i dekoracje, informatory

 

Restauracja

Od 18.05.2020r. restauracja funkcjonuje w godzinach 13:00-21:00. Wszystkie działania są zgodne z rozporządzeniami
Ministerstwa Rozwoju, zaleceniami sanepidu / WHO / Ministerstwa Rozwoju / HACCP i procedurami wewnętrznymi obiektu:

Zapewniamy możliwość zamówienia posiłków z możliwością dostawy do stolika na tasach oraz do pokoju – room service (bez dodatkowej opłaty za usługę room service) na porcelanie
pod przykryciem (kloszem). Sztućce i porcelana jest dokładnie wyparzana, każdorazowo po odebraniu ich z pokoju

Codziennie wietrzymy pomieszczenia restauracyjne

Pracownicy restauracji wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawiczki

Kucharze oraz pracownicy kuchni pracują w maseczkach ochronnych, jednorazowych rękawiczkach oraz czapkach kucharskich

Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy

Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną

We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów do części kuchennych.
Dostawcy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu

Wszyscy Pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki

 

Pomieszczenie ogólnodostępne

W miejscach ogólnodostępnych, przed wejściem do recepcji hotelowej, jak również w recepcji, przed restauracją udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym

Wszystkie powierzchnie ogólnodostępne regularnie wietrzymy oraz dezynfekujemy

W toaletach ogólnodostępnych umieściliśmy dozowniki z płynem dezynfekującym

W każdej toalecie oraz przy każdym dozowniku umieściliśmy instrukcję mycia rąk

W częściach wspólnych wprowadziliśmy nakaz korzystania z maseczek

Ze szczególną dokładnością dezynfekujemy toalety, klamki, poręcze na klatkach schodowych w częściach wspólnych

Zachęcamy naszych Gości do spacerów na świeżym powietrzu w parku hotelowym

 

Pracownicy

Pracownicy bezwzględnie przestrzegają zasad pracy w maseczkach ochronnych, rękawiczkach jednorazowych

Każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk

W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych, pracownik jest natychmiastowo oddelegowany do domu

Zapewniamy nieograniczony dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla pracowników w przestrzeniach dostępnych dla pracowników

Wprowadziliśmy dodatkową dezynfekcję przestrzeni wspólnych dla pracowników – kuchni, pomieszczeń socjalnych oraz magazynów

Zadbaliśmy o bezpieczne stanowiska pracy zachowując 2 metry odstępu, w przestrzeniach w których przebywają pracownicy

Wróć do góry - Forrest