Drodzy Goście,
Bezpieczeństwo i dobre samopoczucie naszych Gości jest dla nas największą wartością.
W związku z sytuacją epidemiczną w Polsce wprowadziliśmy dodatkowe zasady bezpieczeństwa i higieny, które pozwolą cieszyć się Państwu bezpiecznym i spokojnym pobytem w ForRest Hotel & Restaurant.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi zasadami.
Zasady bezpieczeństwa i higieny
w ForRest Hotel & Restaurant
w związku z prewencją przed covid-19
Recepcja
Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość
Wyznaczyliśmy miejsca do zatrzymania się osób oczekujących na obsługę recepcji w odległościach co 2 metry
Czas obsługi Gości ograniczyliśmy do minimum, zachowując przy tym kompleksową obsługę klienta
Pracownicy recepcji obsługują Gości w maseczkach ochronnych
Zapewniamy nieograniczony dostęp do środków dezynfekujących dla Gości:
przed głównym wejściem do hotelu, w recepcji hotelowej, w toaletach publicznych
Zachęcamy Gości do dezynfekcji rąk przed rozpoczęciem procesu meldunku
Umożliwiliśmy naszym Gościom zakup maseczek w recepcji hotelowej
Regularnie dezynfekujemy blat recepcji, telefony, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne
Osoby niezameldowane w pokoju mają bezwzględny zakaz przebywania w hotelu
Zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych, terminale dezynfekujemy po każdym użyciu
Po każdym wymeldowaniu Gościa dezynfekujemy karty/ klucze do pokoi
Codzienne wietrzymy i dezynfekujemy całą przestrzeń recepcji hotelowej
Pokoje
Każdy pokój hotelowy jest generalnie sprzątany i dezynfekowany po wyjeździe Gości
Kierując się bezpieczeństwem personelu sprzątającego, pokój po wymeldowaniu Gości będzie sprzątany w miarę możliwości dobę późnej
Posiadamy własną pralnię, zapewniając naszym Gościom pranie bielizny hotelowej (prześcieradeł, poszewek, poszew, ręczników i dywaników łazienkowych) w temperaturze powyżej 60°C z odpowiednim detergentem.
Nasze procedury higieniczne przewidują dodatkowe dezynfekowanie ściśle określonych powierzchni i przedmiotów,
które mogą być najczęściej dotykane w przestrzeni pokoju, takie jak np.: klamki, uchwyty, włączniki, piloty TV, armatura łazienkowa, itp.
Wietrzymy pokoje hotelowe po każdym pobycie przez co najmniej 120 minut
Pracownicy sprzątający pokój są wyposażeni w maseczki ochronne i rękawice jednorazowe, które są utylizowane po zakończeniu sprzątania
danego pokoju
W trosce o bezpieczeństwo, usunęliśmy z pokoi zbędne przedmioty i dekoracje, informatory
Restauracja
Od 18.05.2020r. restauracja funkcjonuje w godzinach 13:00-21:00. Wszystkie działania są zgodne z rozporządzeniami
Ministerstwa Rozwoju, zaleceniami sanepidu / WHO / Ministerstwa Rozwoju / HACCP i procedurami wewnętrznymi obiektu:
Zapewniamy możliwość zamówienia posiłków z możliwością dostawy do stolika na tasach oraz do pokoju – room service (bez dodatkowej opłaty za usługę room service) na porcelanie
pod przykryciem (kloszem). Sztućce i porcelana jest dokładnie wyparzana, każdorazowo po odebraniu ich z pokoju
Codziennie wietrzymy pomieszczenia restauracyjne
Pracownicy restauracji wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawiczki
Kucharze oraz pracownicy kuchni pracują w maseczkach ochronnych, jednorazowych rękawiczkach oraz czapkach kucharskich
Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy
Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną
We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów do części kuchennych.
Dostawcy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu
Wszyscy Pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki
Pomieszczenie ogólnodostępne
W miejscach ogólnodostępnych, przed wejściem do recepcji hotelowej, jak również w recepcji, przed restauracją udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym
Wszystkie powierzchnie ogólnodostępne regularnie wietrzymy oraz dezynfekujemy
W toaletach ogólnodostępnych umieściliśmy dozowniki z płynem dezynfekującym
W każdej toalecie oraz przy każdym dozowniku umieściliśmy instrukcję mycia rąk
W częściach wspólnych wprowadziliśmy nakaz korzystania z maseczek
Ze szczególną dokładnością dezynfekujemy toalety, klamki, poręcze na klatkach schodowych w częściach wspólnych
Zachęcamy naszych Gości do spacerów na świeżym powietrzu w parku hotelowym
Pracownicy
Pracownicy bezwzględnie przestrzegają zasad pracy w maseczkach ochronnych, rękawiczkach jednorazowych
Każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk
W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych, pracownik jest natychmiastowo oddelegowany do domu
Zapewniamy nieograniczony dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla pracowników w przestrzeniach dostępnych dla pracowników
Wprowadziliśmy dodatkową dezynfekcję przestrzeni wspólnych dla pracowników – kuchni, pomieszczeń socjalnych oraz magazynów
Zadbaliśmy o bezpieczne stanowiska pracy zachowując 2 metry odstępu, w przestrzeniach w których przebywają pracownicy