+48 795 442 384

Serwujemy ze smakiem

W naszej Restauracji znajdziesz unikalne potrawy, przygotowane na bazie naturalnych produktów. Z chęcią korzystamy z tradycji i starych, rodzinnych zapisków, kompletując menu w nowoczesnym wydaniu z wielką pasją i wyczuciem. Łączymy dawny, zapomniany świat z nowoczesną ideą najlepszej jakości w królestwie polskich produktów i smaków.

STARTERS / VORSPEISE

Przystawki

Szparagi duszone w maśle zawijane w szynce parmeńskiej, zapiekane parmezanem (3szt.)

Butter stewed asparagus wrapped in Parma ham, baked with Parmesan cheese (3 pcs.)

In Butter geschmorter Spargel umwickelt mit Parmaschinken, überbacken mit Parmesankäse (3 Stk.)

18,00zł

Pielmieni z wieprzowiną - 5szt.

Pielmieni with pork - 5 pcs.

Pielmieni mit Schweinefleisch - 5 Stk.

21,00zł

Tatar z polędwicy wołowej

Beef loin tatare

Rindfleisch Tartar

47,00zł

Vol au vent ze szpinakiem i pieczonym łososiem, zapiekane długo dojrzewającym Robinem

Vol au vent with spinach and baked salmon, baked with a long ripening Rubin

l au vent mit Spinat und gebackenem Lachs, gebacken mit einem lang reifenden Rubin

29,00zł

Deska serów dla dwóch osób

Cheese board for two people

Käsebrett für zwie Personen

58,00zł

Deska serów dla czterech osób

Cheese board for four people

Käsebrett für vier Personen

116,00zł
SOUPS / SUPPEN

Zupy

Zupa dnia (proszę zapytać kelnera)

Soup of the day (please ask the waiter)

Suppe das Tages (fragen Sie bitte Ihren Kellner)

20,00zł

Złocisty rosół z domowym makaronem

Traditional polish broth served with homemade pasta

Hühnersuppe mit Karotten und hausgemachten Nudeln

18,00zł
SALADS / SALATE

Sałaty

Liście sałaty z grillowanym kurczakiem, koktajlowymi i suszonymi pomidorkami podawane z komosą ryżową, serem feta i sosem musztardowo-miodowym

Lettuce leaves with grilled chicken, cocktail and sun-dried tomatoes served with quinoa, feta cheese and mustard-honey sauce

Salatblätter mit gegrilltem Hähnchen, cocktail und sonnengetrockneten Tomaten, serviert mit Quinoa, Feta-Käse und Senf-Honig-Sauce

42,00zł

Wersja wegetariańska bez grillowanego kurczaka

Vege option: without chicken

Vegetarische Option: ohne Huhn

33,00zł

Sałata Zielone Ogrody z grilowaną cukinią, świeżymi warzywami i prażonymi ziarnami z sosem winegret

Green Garden Salad with grilled zucchini, fresh vegetables and roasted seeds served with vinaigrette sauce

Grüner Gartensalat mit gegrilltem Zucchini, frischem Gemüse und gerösteten Bohnen serviert mit Vinaigrette-Sauce

38,00zł
SIDE DISHES / ZUTATEN

Dodatki

Ziemniaki pieczone

Baked potatoes

Gebackene Kartoffeln

8,00zł

Ziemniaki gotowane

Bolid potatoes

Gekochte Kartoffeln

8,00zł

Warzywa gotowane

Boiled vegetables

Gekochtes Gemüse

12,00zł

Sałata

Salad

Salat

14,00zł

Duszona czerwona kapusta

Stewed red cabbage

Geschmorter Rotkohl

14,00zł
MAIN COURSES / HAUPTGANG

Dania główne

Tradycyjny kotlet schabowy na młodej kapuście podawany z ziemniakami gotowanymi

Traditional pork chop on young cabbage, served with boiled potatoes

Traditionelles Schweinekotelett auf jungem Kohl, serviert mit Salzkartoffeln

34,00zł

Roladka drobiowa faszerowana zielonymi szparagami, podawana z beszamelem serowym, pieczonymi ziemniakami i miksem sałat

Poultry rolls stuffed with green asparagus, served with cheese béchamel, baked potatoes and a mix of lettuces

Mit grünem Spargel gefüllte Geflügelröllchen, serviert mit Käsebéchamel, Ofenkartoffeln und Salatmix

37,00zł

Filet z piersi kurczaka na grillowanych warzywach

Chicken breast fillet served with grilled vegetables

Hähnchenbrustfilet serviert mit gegrilltem Gemüse

39,00zł

Pieczona kaczka na konfiturze z czerwonej kapusty z białym sosem pieprzowym

Roast duck on stewed red cabbage served with white pepper souce

Gebratene Ente auf geschmortem Rotkohl serviert mit weißer Pfeffersauce

74,00zł

Polędwica wieprzowa w panierce z chrupiących grzanek z sosem grzybowym

Pork tenderloin in crunchy croutons served with mushrooms sauce

Schweinefilet in knusprigen Croutons serviert mit Pilzsauce

47,00zł

Stek z polędwicy wołowej podawany z pieczonymi ziemniakami i sałatą szopską

Filet mignon served with roasted potatoes and shopska salad

Rumpsteak serviert mit Bratkartoffeln und Schopska-Salat

98,00zł

Pieczona dorada na tagliatelle warzywnym z duszonej cukinii, papryki, czerwonej cebuli, czasnku i śmietanie

Roasted sea bream on vegetable tagliatelle: braised zucchini, peppers, red onion, garlic, creamy sauce

Gebratene Dorade auf Gemüse - Tagliatelle gedünstete mit Sahne, Zucchini, Paprika, roten Zwiebel und Knoblauch

72,00zł

W cenie dań głównych serwujemy do wyboru: Ziemniaki gotowane lub pieczone

Each main course includes: boiled potatoes or backed potatoes

Alle Hauptspeisen beinhalten folgende Beilagen zur Wahl: Gekochte Kartoffeln oder Bratkartoffeln

Cieciorka z warzywami w pomidorach pelati

Chickpeas with vegetables in pelati tomato sauce

Kichererbsen mit Gemüse in Pelati-Tomatensoße

38,00zł
NOT ONLY FOR KIDS / NICHT NUR FÜR KINDERN

Nie tylko dla dzieci

Domowe nuggetsy z kurczaka z frytkami

Chicken nuggets with chips

Chicken Nuggets mit Pommes Frites

29,00zł

Jabłkowe racuszki z cukrem pudrem i konfiturą z leśnych owoców

Apple drop scones sprinkled with powdered sugar served with forest fruit jam

Pfannkuchen mit Äpfeln bestreut mit Puderzucker und Waldfruchtmarmelade

27,00zł
DESSERTS / NACHTISCH

Desery

ForRest’ova - Lody z bitą śmietaną i kruszonymi bezami podane z konfiturą z owoców leśnych

Ice cream with whipped cream and crushed meringue served with forest fruit jam

Eis mit Sahne und zerstoßenem Baiser serviert mit Waldfruchtmarmelade

20,00zł

Jabłecznik z kruszonką podawany na ciepło wraz z lodami waniliowymi

Warm apple cramble pie served with vanilla ice cream

Warmer Apfel-Cramble-Pie serviert mit Vanilleeis

19,00zł

Ciepła czekoladowa babeczka serwowana z lodami

Chocolate fondant served with ice cream

Eißer Schokoladenflan serviert mit Eis

28,00zł

Veranda Breakfast

To urokliwe miejsce zachęca do spotkań przy śniadaniu. Każdego ranka czuć tu zniewalający zapach świeżych bułek, jajecznicy na maśle, racuchów z jabłkami według starej receptury czy różnych przekąsek. Oprócz pyszności i świeżości Veranda oferuje unikalny klimat wrażliwości i oryginalnego poczucia estetyki. To zasługa stylu prowansalskiego oraz dodatków w postaci kwiatów, ziół, ceramiki, obrazów czy poduszek. Ten klimat sprawia, że czujemy się jak w domu pełnym smaku, aromatu i ciepła rodzinnego.

Zobacz
Wróć do góry - Forrest